100 év tapasztalat

 

Tudomány a lábak szolgálatában

Alapítónk, Dr. William Mathias Scholl meg akarta érteni a lábfejek szerkezetét és biomechanikáját a testhez való viszonyukban – szenvedélye és értékei a mai napig is velünk élnek. 


1899

A történet Chicagóban kezdődik 1899-ben, ahová William 17 éves korában költözött, hogy egy kis cipészműhelyben dolgozzon – ami a kényelmes lábbelikre szakosodott. Annyira kíváncsivá tette az általa megismert számtalan ember, akiknek fájdalmas lábproblémáik voltak, hogy orvosi iskolába iratkozott, hogy az emberi testről tanuljon. És, ami még fontosabb, hogy a láb(fej) anatómiájáról és fiziológiájáról tanuljon.


1904

Röviddel az után, hogy 1904-ben doktori címet szerzett, 22 éves korában szabadalmaztatta első találmányát, ami a Foot-Eazer [lábkönnyítő] névre hallgatott. Ez akkoriban forradalmi terméknek számított – egy cipőkbe helyezhető talpbetét, ami megerősítette és megtámasztotta a lábboltozatot. 1907-ben aztán megalapította a Scholl Manufacturing Co. Inc. céget.


1912

A termékek feltalálásának és fejlesztésének középpontjába a tudományt helyezve, William Scholl 1912-ben megalapította az Illinois-i Lábegészségügyi és Ortopédiai Főiskolát – amely hamarosan a legfontosabb oktatási intézménnyé vált saját területén az Amerikai Egyesült Államokban. Ingyenes lábvizsgálatokat tartott, és útjára indította az Éves Nemzeti Lábegészségügyi Hetet is. 


20's

A 20-as években megalkotta az első olyan lábbelicsaládot, melyet arra terveztek, hogy gondoskodjon a láb anatómiájáról. Egy évtizeddel később Dr. Scholl kihozta a kompressziós harisnyát, ami enyhülést ad a duzzadt bokának és a visszereknek. És a 40-es években megszülettek és forgalomba kerültek a Dr Scholl talpbetétek, melyek hamarosan a vállalat egyik bestsellerévé váltak.


60's

A 60-as években igazi fellendülésben volt részünk. A Scholl Pescura szandálok anatómiailag formázott bükkfa lábággyal kerültek kifejlesztésre, ami segített minden lépésnél erősíteni a lábakat. E szandálok gyorsan nemzetközi sikert értek el, mivel olyan hírességek hordták őket, mint Twiggy és Jean Shrimpton modellek – ezzel híres stílus- és kényelmi ikonná váltak. 


1968

William Scholl 1968-ban, 86 éves korában hunyt el. A kutatás, amit életcéljául tűzött ki: „Hogyan javítsuk az emberek komfortját, egészségét és jólétét azáltal, hogy a lábaikról gondoskodunk?” vállalatára maradt. És mi a mai napig elkötelezetten gondoskodunk a világ lábairól. 


2004

A Scholl centenáriumát új márkaidentitással, a lábápolási termékek új generációjával és a lábbelik olyan termékcsaládjával ünnepeltük, ami maximális kényelmet biztosít, miközben divatos és innovatív is.


2016

A Scholl története ugyanazzal a szenvedéllyel és filozófiával folytatódik tovább, amit alapítója is vallott – javítani az emberek egészségét, komfortját és jólétét azáltal, hogy a lábaikról gondoskodunk.