Mindennapi hősök: Hogyan működnek a talpbetétek?

 

A sarokfájdalomnak számos forrása lehet, akár egy véletlen balesetből, egy ütődéstől vagy egy olyan hétköznapi dologtól származik, mint a rossz, kényelmetlen testtartás vagy a lábak nem megfelelő alátámasztása. 

Sok esetben a megfelelő alátámasztás is segíthet ezen problémák kiigazításában, de a többi hétköznapi helyzetben hasznos, ha esélyt adunk fáradt és sajgó lábainknak a pihenésre és gyógyulásra egy hosszú, talpon töltött nap után. 
Azt gondolhatnánk, hogy a sajgó lábak problémája normális dolog, de a Scholl GelActiv™ talpbetét hétköznapokra segíthetnek enyhíteni a tüneteket, miközben alátámasztást és párnázottságot biztosítanak a talpaink és a föld között. De mégis hogyan működnek?

Hogyan működnek a talpbetétek?

A talpbetétek olyan betétek, melyek illeszkednek a cipőbe. Párnázottságot biztosítanak a talpak és a cipő tényleges talpa között (továbbá a talaj között), és segítenek elnyelni a lábakat ért nyomásokat, ütődéseket, miközben kényelmet biztosítanak a lábak boltozatának. Egyszerűen csak távolítsuk el jelenlegi talpbetétünket, majd szabjuk méretre az új talpbetétet (lásd a csomagolást a részletekért), majd helyezzük bele a cipőnkbe, és azonnal észre fogjuk venni a különbséget, amint bekötöttük a cipőfűzőt.

De mire valók?

Mivel életünkben igen sok időt töltünk talpon, testünk támogatásának feladata elég stresszes lehet az izmaink és csontjaink számára. Azáltal, hogy lábaink környezetét kényelmesebbé tesszük, illetve némi plusz alátámasztással máris megkönnyebbülést érezhetünk. 

Lábaink rendkívüli munkabírásúak lehetnek - akár életünk 60%-át is talpon tölthetjük, és majdnem háromszor akkora távolságot tehetünk meg velük, mint amekkora a bolygó kerülete. 

Ezért ha kicsit több odafigyeléssel kezeljük őket, tovább talpon maradhatunk. A talpbetét a gördülő mozgást is megkönnyíti, és kellő rugalmasságot biztosít, mely csökkenti a lábakra nehezedő túlzott nyomást.

Scholl Everyday Insoles talpbetétek

A Scholl GelActiv talpbetét háromféle verzióban létezik (hétköznapokra, sportoláshoz, fizikai munkához), de a hétköznapokra tervezett talpbetét teljes körű támogatást nyújt a hagyományos lábbelikhez. A GelActiv™ technológia különböző gél alkotóelemekből áll, hogy plusz párnázottságot és alátámasztást nyújtson ott, ahol a lábnak kifejezetten szüksége van rá. 

Azok számára tervezték, akik aktív életmódot folytatnak és egyszerre több órát töltenek talpon, mint a pincérnők, postások, vagy akár az építőmunkások. A Scholl megoldása sarokfájdalom és más betegségek esetére egy réteg gél talpbetét, melynek használatával már azelőtt megkönnyebbülnek lábaink, mielőtt fáradttá válnának. A talpbetétek elvezetik a lábakra irányuló ütődéseket és párnázottságuk csökkenti a mindennapi tevékenységek során a lábakra háruló apró ütéseket. 

A keményebb gél támogatja a lábak boltívét és a sarkakat, míg a lágyabb gél párnázottságot biztosít és elnyeli a lábakra irányuló ütődéseket. A talpbetétek moshatók, de ettől függetlenül ajánlatos félévente lecserélni őket.