Talpbetét útmutató

 

Akár állásról vagy járásról van szó, többségünk élete több, mint felét "talpon" tölti. Ez rendben is van, hiszen az aktív életmód fitten tart minket. 
Figyelembe véve azonban, hogy egy ember élete során átlagosan háromszor sétálja körbe a földet, ez igencsak hatalmas megterhelést jelent lábaink számára. 
Ezért sokan, különösen a fizikai munkát végző emberek, akik sok időt töltenek talpon, valamint azon egyének, akik aktívan túráznak, sétálnak vagy kocognak szabadidejükben, gyakran szenvednek fáradt vagy akár fájdalmas lábaktól. Sok ember számára ez a "normális állapot", de ennek nem kellene így lennie. 

Lehet, hogy hallottunk már korábban a talpbetétekről vagy esetleg használtuk is őket, de mire valók valójában? A talpbetét termékskála az alapvető lábápolást és kényelmet szolgáló betétektől kezdve egészen az orvosilag szükséges, támogatást jelentő betétekig terjedhet. A betétek segítenek minden olyan betegség esetén, mely hatással lehet lábainkra vagy testtartásunkra. 

Többnyire azért használjuk őket, hogy megnyugtassák fáradt és sajgó lábainkat, illetve hogy levezessék a mindennapi stresszt, aminek mind ki vagyunk téve. Az elégséges párnázottság és támogatás hiánya fáradt lábakhoz vezethet, így a jobb támogatás komfortosabb érzéshez vezethet. Mivel több különböző féle talpbetét áll rendelkezésünkre, tudjunk meg többet az előnyeikről és tapasztaljuk meg mi magunk a különbséget.

A kényelmes talpbetét előnyei

A talpbetét nemcsak egészségügyi problémákra ajánlott; viselése számos előnnyel jár: 

Kényelem - előfordulhat, hogy sok időt töltünk állva és összevissza rohangálva, ha pincérként vagy pincérnőként dolgozunk, vagy egyszerűen csak sokat állunk bolti eladóként, és ebben az esetben elképzelhető, hogy szeretnénk extra kényelmet biztosítani lábaink számára. A talpbetétek extra puha réteget nyújtanak a talaj és a lábaink között, ami támogatja a lábakat a napi feladatok elvégzése során. A betétek szintén segítenek elvezetni a terhelést, és jót tesznek a fáradt ízületeknek. 
Gyakran ez a fő oka, amiért az emberek talpbetétet vásárolnak, mivel támogatásuk segíthet megőrizni lábaink fittségét, és további párnázottságot biztosítanak, különösen azon cipők esetén, amiknek kényelmetlen a viselete. Végső soron a talpbetétek komfortzónát hoznak létre a lábaink számára! 

Szagálló/mosható - attól függően, hogy milyen típusú talpbetétet szeretnénk megvásárolni, egyik-másik betét kifejezett előnye lehet a szagállóság. Ha meleg környezetben viselünk cipőt, a verejtékezés szagot hagyhat maga után. A szagtalanított vagy cserélhető talpbetétek segíthetnek cipőink levegőztetésében.

Komfort talpbetétek a Scholltól

A Scholl kifejlesztett egy új megoldást, az innovatív GelActiv technológiával készült speciális talpbetétet, mely cipőinket kényelmessé varázsolja, levéve a terhet lábainkról és hosszú ideig fitten tartva őket, mielőtt elfáradnának vagy elkezdenének sajogni. 

A GelActiv talpbetétek a Scholltól segítenek, hogy a fájdalmas lábak mostantól a múlté váljanak. 
Mivel mindenkinek más az igénye, az új komfort talpbetétek háromfajta változatban léteznek, különböző típusú megterhelésekhez: a Scholl GelActiv™ talpbetét hétköznapokra a normál stressznek kitett lábakhoz és alkalmi vagy mindennapos használatra tervezett cipők, úgymint tornacipők, csizmák, alacsony szárú cipők vagy magassarkúk viseléséhez készült, a GelActiv™ talpbetét sportoláshoz különleges nedvszívó képességével és párnázatával a sportoláshoz ajánlott, valamint a GelActiv™ talpbetét fizikai munkához minden olyan ember számára alkalmas, akinek munkája szükségessé teszi az órákon át való ácsorgást.

GelActiv technológia a kényelmesebb cipőkért

A GelActiv technológia középpontjában - melyet a Scholl ortopéd szakorvosai dolgoztak ki - a talpbetét ergonomikusan kialakított zselés magja áll, mely lényegesen jobb lengéscsillapítást és párnázottságot kínál, ezért a továbbfejlesztett párnázottság még több támogatást nyújt a lábnak. 
A sarkak területén - melyek különösen ki vannak téve a gyaloglásnak - egy puha, kék gélpárna biztosítja az optimális párnázottságot. A középtalp boltíves területe egy szilárdabb sárga gélpárna által támogatott, miközben a talppárnákat egy lágyabb, lengéscsillapító gélréteg védi. 

A fejlődő innovatív technológia keretében különösen ügyeltek arra, hogy speciális enyhítést nyújtsanak a különböző körülményeknek és különböző típusú terhelésnek kitett lábak számára, így a GelActiv™ talpbetét hétköznapokra és a GelActiv™ talpbetét sportoláshoz változatok, melyek párnázottságukkal és lengéscsillapító hatásukkal enyhítik az ízületekre helyezkedő nyomást, valamint az erős terhelésnek és stressznek kitett lábak számára kifejlesztett nyomáscsökkentő hatású GelActiv™ talpbetét fizikai munkához egyértelműen különböznek egymástól.

Különböző típusú talpbetétek - használjuk mindegyiket a maga idejében

Scholl GelActiv™ talpbetét sportoláshoz: A sport talpbetétek támogatják lábainkat életünk aktív szakaszaiban. A talpbetétek jobb támogatást nyújtanak a lábaknak, mialatt futunk, de a súrlódást is csökkenthetik, ha kemény terepen futnánk. Ez a fajta betét sportolók által tesztelt, és mindenféle sportcipőben használható. 
Scholl GelActiv™ talpbetét fizikai munkához: A munkához készült talpbetéteket úgy tervezték, hogy teljes kényelmet és kiváló párnázottságot biztosítsanak különösen azon emberek számára, akik hosszú órákon át állni kényszerülnek a szakmájuk miatt. Ha egész nap talpon vagyunk, segítenek eloszlatni a testsúlyt, mely többnyire a talppárnákra terhelődik. Kényelmesen beilleszthetők munkacsizmákba, tornacipőkbe vagy mindennapi használatra készült cipőkbe is. 
Mindennapi használatra készült talpbetétek: Akár egy vékony, diszkrét és a mindennapos igények kielégítésére készült betétet, akár mozgalmas és aktív életmódunkhoz illő betétet keresünk, a talpbetétek extra kényelmet és párnázottságot biztosítanak lábaink számára a mindennapokban. Lapos, alkalmi vagy munkacipőkhöz tervezték őket, és lábainkat egész nap kényelmesen tartják.

Gyógyászati előnyök

Azok számára, akik a boka túlzott befelé fordulásától szenvednek, vagy más jellegű egészségügyi problémáik vannak, az ortopédiai betétek segíthetnek a korrekcióban. Ha továbbra is tapasztalunk sarokfájdalmat, vagy bármilyen egyéb lábfájdalmat, ajánlott orvoshoz vagy ortopédushoz fordulni. 
A szakemberek képesek lesznek felállítani a helyes diagnózist, valamint megtalálni rá a magyarázatot, hogy mi okozhatja a láb fájdalmát.