Gyors segítség repedezett bőr eseténa nyári szezonra

 

A nyári szezon megérkezésével hamarosan szép szandálokban és pántos, magas sarkú cipőkben szeretnénk megmutatni lábainkat. Ha sarkunk száraz és repedezett, valószínűleg rettegünk ettől az időszaktól. 

De ne aggódjunk, hiszen számos különböző módon újra rugalmassá és gyönyörűvé varázsolhatjuk őket - ha most elkezdjük, éppen időben készen állunk majd a napsütésre!

A repedt sarok okai

Tehát mi az elsőszámú oka a csúnya, repedt saroknak? A repedt sarkat általában a nedvesség hiánya okozza - a kiszáradás lehet az egyik legfontosabb tényezője, hogy bőrünk hajlamos lesz a szárazságra. Ha van rá lehetőségünk, ne feledjünk minden nap sok vizet inni, hogy testünket megfelelően hidratáljuk, és rendszeresen, vagyis lehetőleg naponta hidratáljuk lábainkat is. 

A repedések sok egyéb tényező miatt rosszabbodhatnak, beleértve az előző szezon hideg, téli időjárását, az egészségtelen táplálkozást (a bőrnek sok vitaminra és tápanyagra van szüksége, hogy folyamatosan megújulhasson és egészséges maradjon), a rossz cipő viselését vagy a túlságosan hosszú, forró fürdőt. 
A cukorbetegség szintén növeli a problémát, csakúgy, mint a kor, mivel a bőr idővel elveszti elasztikusságát, így a repedések sokkal gyakoribbak lesznek, ahogy öregszünk.

 

Gyógymódok repedezett bőr esetén

Többféle otthoni megoldás létezik, amivel megpróbálhatjuk megoldani a problémát, például, ha meleg vízbe és citromlébe áztatjuk - a savas citrom hatékonyan lágyítja az érdes bőrt, mely a repedésekhez vezet. 

A repedt sarkat két módszer segítségével is kezelhetjük. Vagy eltávolítjuk a kemény bőrt a repedések környékéről vagy újrahidratáljuk a bőrt, vagy mindkettőt egyszerre alkalmazzuk! Ezek a módszerek a repedt sarok okát, és az abból eredő hatásokat együttesen kezelik. 

Ha nincs kedvünk rendetlenséget csinálni a konyhában, mialatt megpróbáljuk rendbe hozni sarkunkon a bőrt, szerezzük be a Scholl K+ Sarokbőr-Repedés Krém Kreatinnal terméket, mely naponta kétszer alkalmazva a leghatásosabb. A Scholl K+ Sarokbőr-Repedés Krém klinikailag bizonyítottan csökkenti és enyhíti a száraz, érdes és repedezett sarkat, és mindössze 3 nap alatt látható eredményt biztosít.

 

A Scholl K+ Sarokbőr-Repedés Krém összetevői és hatása

25% Urea: 
Mélyen behatol a bőr epidermisz rétegébe, bezárja a nedvességet, valamint újrahidratálja a kérges, bőrkeményedéses bőrt. 

Ultra finom orvosi minőségű lanolin: 
Finom formula - megfelelő cukorbetegek és érzékeny bőrűek számára. Bizonyítottan védelemfokozó és sebgyógyító tulajdonságú. 

Víz-az-olajban emulzió, mely vékony védőgátat képez a bőrön: 
Segíti a hidratáló összetevők behatolását a bőr epidermisz rétegébe, csökkenti az izzadás okozta vízveszteséget és javítja a bőr vízmegtartó képességét. 

Drieline: 
Olyan összetevő, amely növeli a kollagén* szintézist. A kollagén adja a bőr rugalmasságát, illetve segít megelőzni annak elszakadását és a repedéseket. 
* in vitro tesz
t. 
Panthenol: 
A B5 vitamin javítja a bőr állapotát. 

Bisabolol: 
Nyugtató összetevő, mely segít csökkenteni a repedt sarkak okozta kellemetlen érzést.

Nem zsíros, könnyedén felszívódó formula

Gyorsan és könnyen alkalmazható, így nem sokkal a krém alkalmazása után felöltözhetünk. 
A legjobb, ha éjszakára kenjük be a lábunkat krémmel, és zoknit húzunk, mielőtt lefeküdnénk. 
Ezzel lehetővé tesszük, hogy bőrünk megfelelően magába szívja a terméket. A krém keratint tartalmaz, mely elősegíti a bőr természetes megújulási folyamatát és egy természetes akadályt hoz létre, hogy a repedezett bőr minél gyorsabban meggyógyulhasson. A keratin a sejtek létfontosságú alkotóeleme, mely a bőr, a haj és a körmök védőszerkezetét alkotja, és mindössze három nap alatt látható javulást mutathat. Ezzel már jó úton vagyunk a sima és egészséges sarkak eléréséhez! 

Egy másik megoldás a Scholl Velvet Smooth Elektromos Talpreszelő használata, amivel csökkenthető a lábainkon kialakuló kemény bőr vastagsága; súlyosabb esetekben viszont egy pedikűrös segítségére lehet szükségünk, hogy eltávolítsa a megvastagodott bőrkeményedést. Amennyire lehetséges, próbáljuk meg elkerülni a természetes olajok eltávolítását, mivel ezek segítenek megvédeni a bőrt és megakadályozzák a repedések kialakulását. 
Az olajok forró vízzel vagy durva szappanokkal végzett zuhanyozás során tűnhetnek el a bőrről. Míg a rendszeres fürdés ajánlott, mert tisztán tartja bőrünket, sose használjunk túlságosan meleg vizet, illetve kerüljük a szélsőséges pH-szintet okozó szappanok használatát. 

Tehát néhány változtatással és egy kis extra gondoskodással száműzhetjük a repedt sarkakat, és sakkban tarthatjuk őket a jövőre nézve!