Miért fontos a lábainkon található bőrkeményedés eltávolítása?

 

Minden nap lábaink cipelik testünket, de gyakran nem törődünk velük annyit, amennyit lehetne, és néha bizony elhanyagoljuk a lábápolást. De annak ellenére, hogy gyakran nincsenek szem előtt, nem szabadna megfeledkeznünk róluk. 


Ha így teszünk, rossz hatással lehetünk lábaink szépségére és közérzetére, de hogyan tarthatjuk lábainkat egészségesen és gondozottan? A legfontosabb annak megértése, hogy mi valójában a lábainkon kialakuló bőrkeményedés, és miért olyan fontos, hogy a napi rutin részeként gondoskodjunk róluk.

Mi a lábakon kialakuló bőrkeményedés?

A bőrkeményedés eltérően nézhet ki különböző emberek esetében, mivel maga a bőrkeménység egy skála, nem pedig egy kondíció, aminek megléte vagy nemléte befolyásol minket. A bőrkeményedés durva foltjai, melyek általában sárgás színűek, gyakran a sarkak körül vagy a talppárnákon fordulhatnak elő. Ez általában kevésbé érzékeny az érintésre, mint a környező bőr, és elég vastag. A bőr ezen területei - a továbbiakban bőrkeményedés avagy kallusz - kevésbé definiáltak, mint a tyúkszem, melyek gyakran lágyabbak, de hasonló okok miatt alakulnak ki. 

Bőrkeményedés akkor alakul ki, amikor a bőr hozzásúrlódik valamihez (például egy szűk cipőben), ez vezethet bőrkeményedéshez a lábak csontos részein, melyekre a legnagyobb tömeg nehezedik járás közben. A mezítlábazás vagy ismétlődő nyomás, mint a futás, felgyorsíthatja a bőrkeményedés kialakulását. Ez az oka annak, hogy a sportolók különösen fogékonyak a lábakon kialakuló bőrkeményedésre.

Hogyan távolítsuk el?

A bőrkeményedés eltávolítása könnyű a Scholl Velvet Smooth Elektromos Talpreszelő termékcsaládba tartozó termékek segítségével. 
Ezeket könnyedén a saját igényeinkre szabhatjuk, akár igazán kemény lábunkon a bőr vagy csak megelőznénk, hogy a jövőben ne alakulhasson ki bőrkeményedés. 

Az Elektromos Telpreszelő saját, speciális igényeinkre szabható a különböző forgófejek használatával, hogy lábaink a lehető legsimábbak legyenek.

Miért fontos ez?

Eltekintve az önbizalomtól - hogy dicsekedni tudunk lábainkkal, illetve maga a tudat, hogy lábainkat olyan ápoltan tartjuk, amennyire csak lehetséges - a lábakon kialakuló bőrkeményedés megakadályozása egyéb okok miatt is nagyon fontos. 

A bőrkeményedések és a lábainkon felhalmozódó kemény bőr idővel csökkentheti a bőr érzékenységét. Ha nem kezelik, a bőr kiszáradhat, begyulladhat vagy akár felszakadhat; ami nagyon fájdalmas lehet és elképzelhető, hogy később komolyabb bőrproblémákhoz vezet.

Hogyan kerülhetjük el a bőrkeményedést?

Számos módja létezik, hogy megakadályozzuk lábainkon a kemény bőr kialakulását: 
- Viseljünk kényelmes cipőt, mely tökéletesen illik lábainkra 
- A lehető leghamarabb orvosoljuk a lábakban fellépő fájdalmat, mert ez jövőbeli problémát jelezhet 
- Alaposan szárítsuk meg lábainkat zuhanyzás és fürdés után, hogy bőrünk egészséges és gyönyörű maradjon 
- Alakítsunk ki egy számunkra megfelelő mindennapos lábápolási rutint. Ha minden nap minimális időt és energiát fordítunk a lábápolásra, lábaink mindig ápoltak lesznek, és gyönyörűnek érezhetjük őket