A hidratált lábak szépek, puhák és egészségesek

 

A téli csizmák, egy táncparketten eltöltött éjszaka és az alkalomszerű reggeli futás miatt nyugodtan kijelenthetjük, hogy lábaink egész biztosan védtelenek a környezeti hatásokkal szemben. Nem számít, hogy milyen életmódot folytatunk, a száraz bőr nagyon gyakori panasz, különösen a lábakon. 

A láb bőre sokkal érzékenyebb a száraz levegő hatásaira, mert kevesebb olajmirigy található ezen a területen, mint a test többi részén
Szerencsére nem nagy tudomány a lábak száraz bőrének kezelése. Valójában egy egyszerű, mindennapos hidratáló rutin kiváló módja annak, hogy sima, friss érzetű lábaink legyenek, és magabiztosan megmutathassuk őket.

A hidratálás fontossága

Ha száraz a bőrünk, nagyon fontos a hidratálás, és itt kerül képbe a minőségi hidratáló krém. Az intenzív lábápoló krémek felszívódnak a bőrbe és elősegítik a külső bőrréteg természetes vízállományának megtartását, egyben extra védőgátként működnek, és megvédik a bőrt az időjárás viszontagságaitól

A tápláló összetevők, mint az A és E vitamin, melyek megtalálhatók a Scholl Velvet Smooth nappali krémben, nagy segítségünkre lehet a száraz bőr kezelésében. A krémeket rendszeresen használhatjuk, akár egy lábradírozás vagy közvetlenül zuhanyzás után, így lábainkat hidratáltan tartjuk, és hosszabb ideig puha marad a bőr. Még akár éjszakára is bekenhetjük lábunkat, hogy felébredve sima, puha eredményt kapjunk!

Dörzsöljük le!

A száraz bőr felesleges, elhalt bőr formájában jelenik meg a lábakon. Mielőtt hidratálót alkalmaznánk, kényeztessük magunkat egy igazi spa kezeléssel, azáltal, hogy exfoliálót használunk, mint a Scholl Velvet Smooth Elektromos Talpreszelő, ami segít megszabadulni a száraz bőrtől. A jobb eredmény elérése érdekében a hidratálót közvetlenül ezután alkalmazzuk.

Nincs több bújkálás

Meglehet kísértésbe esünk, hogy figyelmen kívül hagyjuk lábaink állapotát a téli hónapok alatt, míg azok sok réteg zokniba és téli csizmába vannak becsomagolva. Ezért lábaink mutogatásának gondolata nem igazán lehet csábító ebben az időszakban. 

Azonban, ha figyelmen kívül hagyjuk a száraz bőrt ezen időszak alatt, visszakerülünk oda, ahol elkezdtük a procedúrát, amikor eljön a szandálok és a magassarkúak ideje és elővesszük őket a szekrényből! Miért nem gondoskodunk hát lábainkról a téli hónapok során, hogy máris megkezdhessük a felkészülést a strandolásra?

Ne csiszoljuk túl durván

Míg a hámlasztás nagyszerű módja annak, hogy harcba szálljunk a száraz bőrrel, fontos, hogy ne dörzsöljük túl keményen a bőrt. Bármilyen horzsolás vagy hiányzó bőrdarabka esetén eltarthat egy ideig, míg meggyógyul a sérülés, és talán fertőzés is kialakulhat. Ezért jobb, ha heti rendszerességgel leradírozzuk bőrünket, mint ha túlzásba vinnénk egy menetben.

Tartsuk lábainkat szárazon a kezelés után

Ez furcsa tanácsnak tűnhet, ha azzal szembesülünk, hogy száraz a bőrünk, de a nedves körülmények távol tartása nagyon fontos lehet annak érdekében, hogy megőrizzük bőrünk egészségét. Míg fontos, hogy hidratáljunk, addig a nedves zoknik és cipők viselése, vagy lábaink elnagyolt megszárítása sohasem jó ötlet

Többé viszont nem kell a száraz bőr miatt bánkódnunk. Vezessünk be egy egyszerű hidratáló rutint, és kövessük a fentebb említett praktikus tanácsokat, hogy lábaink puhák és egészségesek legyenek, és készen álljunk arra, hogy az utcán mutatkozzunk velük.