A nyári szezonhoz legszükségesebbek a gyönyörű lábakért

 

Bár mindig úgy érezzük, hogy fényévekre vagyunk tőle, a nyárnak megvan az a jó szokása, hogy váratlanul akkor köszönt ránk, amikor a legkevésbé számítanánk rá, ezért felkészületlenül talál minket! 
De igazán nem igényel annyi erőfeszítést, mint gondolnánk, hogy lábainkat a nyári szezonra kész állapotban tartsuk, és bármely alkalommal bevethessük önmagunkat - legyen az egy grillezés a strandon, egy nyári esküvő vagy mezítlábazás a parkban. 

Összeállítottuk a hat legjobb tippet, hogy lábainkat jó állapotban és nyári szezonra készen tarthassuk, tehát vessünk rájuk egy pillantást és győződjünk meg róla, hogy a nyár nem fog ki rajtunk ebben az évben!

1. lépés - Vegyünk lábfürdőt

Mielőtt bármelyik lábápolási terméket és kiegészítőt használni kezdenénk, kényeztessük lábainkat egy pihentető, tíz-tizenöt percig tartó áztatással (ideális esetben a víz hőmérséklete 37° C). Ez nemcsak megnyugtatja lábainkat, de a pórusok is megnyílnak és előkészítjük a bőrt a további kezelésekhez.


2. lépés - Tartsuk körmeinket röviden és simán
.

Ez abszolút minimum, amit meg kell tennünk a lábápolás érdekében! Nemcsak jobban néznek majd ki körmeink, de annak is kisebb lesz az esélye, hogy fájdalmat és kellemetlenséget okozzanak számunkra. 

Amikor levágjuk a körmöket, ügyeljünk arra, hogy megfelelő körömcsipeszt használjunk és egyenesen vágjuk le őket, nem pedig a sarkoknál fogva, mert ez fájdalmasan benövő körmöket eredményezhet! Végül óvatosan reszeljük le a sarkakat egy körömreszelővel, hogy megakadályozzuk a körmök berepedezését.

3. lépés: Tartsuk karban a körömágybőrt

Az elhanyagolt körömágybőr kockára teszi mindannak a kemény munkának az eredményét, melyet mindazért tettünk, hogy körmeink jól nézzenek ki. Tehát miután lábainkat jól beáztattuk, óvatosan nyomjuk vissza a körömágyat egy kerek spatula segítségével - csak erre a célra való eszközt használjunk, mert ha a körömágy bőre elválik vagy beszakad, megnő a fertőzés kockázata.


4.lépés - Gyengéden távolítsuk el a kemény bőrt

A kemény bőr egyesek számára örök probléma, de nyáron mindenki fokozottan ki van téve a kemény és repedezett bőr veszélyének. Amennyiben egész évben vigyázunk lábainkra, biztosak lehetünk benne, hogy nem fogunk fájdalmas és csúnyán berepedezett bőrtől szenvedni! 

A Scholl számos terméket kínál ennek kiküszöbölésére, például olyan krémeket, melyek feloldják és puhítják a felhalmozódott kemény bőrt. A maximális kényelem és hatékonyság érdekében javasolt a gyémántkristályokkal ellátott Express Pedi-t használni bőrkeményedés ellen. 

Jó érzés szép és puha lábakat birtokolni, amit a bőrkeményedés eltávolító segítségével bármikor igen könnyedén elérhetünk. A bőrkeményedések rendszeres eltávolítása pedig lehetővé teszi, hogy a lehető legminimálisabb erőfeszítéssel szép és puha bőrünk legyen egész nyáron át.

 


5. lépés - Intenzív és folyamatos ápolás

A lábkrémek még gazdagabb összetevőket tartalmaznak, mint a normál testápolók és napi használatuk segíthet a lábakat puhán tartani. A Scholl Velvet Smooth nappali vagy éjszakai krémek lehetővé teszik, hogy úgy alakíthassuk ki a lábápolási rutint, ahogy a legkényelmesebb nekünk. 
Ezek a krémek puhán és rugalmasan tartják lábainkat, azáltal, hogy segítenek megőrizni az elengedhetetlen nedvességet, így lábaink még lenyűgözőbbek lesznek.

6. lépés - Napozzunk helyesen

A 25-ös faktorszámú naptejjel nem állhatunk meg bokánknál, különösen, ha flip-flopot viselünk! Túlságosan gyakran felejtünk el lábainkon napvédő krémet alkalmazni, ami UV-sugárzás által okozott károsodáshoz, valamint leégéshez is vezethet. 

Ahhoz, hogy tökéletes barnaságot kapjunk, na takargassuk, hanem rendszeresen alkalmazzunk megfelelő faktorú UV-védelmet nyújtó krémet! A tetőtől-talpig barna bőr jól néz ki, miért ne kennénk be tovább a lábunkat, mint a bokánk, ahelyett, hogy egy fájdalmas leégést szereznénk?