Bőrkeményedés: Mentes és ápolt lábak a nyári szezonban

 

A nyár az év egyik legjobb időszaka. Sajnos egy sereg lábápolási kihívást is magával hozhat. Sokunknak az a hamis benyomása lehet, hogy lábaink nem igényelnek extra törődést és figyelmet, de ez egyáltalán nem így van. 

Hogy lábainkat ápoltan és komfortosan tartsuk, rendszeresen ápolnunk kell őket - különösen nyáron, amikor szokásaink, illetve a megváltozott körülmények megkívánják ezt.

Sose múlassuk az időt nedves lábakkal

A nedves lábak tökéletes táptalajt teremtenek a baktériumok és gombák számára, amik a bőr és a körmök fertőzését okozhatják. Amikor meleg van és lábunk izzadni kezd, vagy túl hamar vesszük fel a cipőt egy jó strandolás után, valójában tökéletes körülményeket teremtünk minden egyes fertőzésnek, mely a közelben bújkál. Ha úgy érezzük, hogy nedvesek a lábaink, próbáljunk változtatni ezen a cipők vagy a zoknik lecserélésével, amilyen hamar csak lehetséges.

 

Hagyjuk levegőzni lábainkat

Ezért fontos, hogy a melegben ne viseljünk olyan cipőt, ami túl szoros vagy túl szűk. Ha lábaink nem kapnak elég levegőt, izzadni kezdenek, valamint további problémák jelentkezhetnek, például hólyag és bőrkeményedés alakulhat ki rajtuk. 
Döntsünk a könnyebb cipők, például egy szandál vagy egy bebújós vászoncipő mellett.

Hidratáljunk

A meleg, száraz időjárás miatt bőrünk hajlamos lehet a kiszáradásra, és lábaink sem védettek ez ellen. Ha lábaink nem ápoltak, illetve hidratáltak, a száraz bőr irritálttá válhat, sőt kirepedezhet - melynek köszönhetően fertőzésnek és cellulitisznek vagyunk kitéve. A Scholl Velvet Smooth nappali krém olyan speciális összetevőket és vitaminokat tartalmaz, mint a hydramin és daymoist, annak érdekében, hogy lábunk egész nap sima és hidratált maradjon.


Törődjünk lábainkkal

Ez a legfontosabb tipp! Túl könnyű figyelmen kívül hagyni lábainkat, és azt feltételezni, hogy majdcsak rendben lesznek az időjárástól függetlenül. 
Szánjunk rájuk egy kis időt, és adjuk meg nekik a törődést és figyelmet, valamint legyünk résen minden elszíneződés, dudor vagy bármilyen más rendellenesség esetén, mert bár úgy tűnhet, mintha semmiség lenne, később valódi probléma forrása lehet. 

Tartsuk távol a bőrkeményedéseket, beiktatva a hidratálást a mindennapi rutintevékenységek közé. Egyáltalán nem tart sokáig, hogy olyan terméket használjunk, mint a Scholl Bőrkeményedés gyalu biztonsági körpengével, és máris jó úton haladuk, hogy kényelmesen érezzük magunkat és lábaink gyönyörűek legyenek egész nyáron.