Lábápolási mítoszok megdöntve

 

A gyönyörű, egészséges kinézetű lábak törődést igényelnek, de vajon ismerjük a legjobb tippeket és trükköket az egyszerű lábápolási rutin elsajátításához? Az alábbiakban megvizsgálunk néhány lábápolási mítoszt, hogy felfedjük mi igaz, illetve mi nem igaz az állítások közül, hogy pillanatok alatt gyönyörű lábaink lehessenek.

  • Vizesen vagy szárazon reszeljük le a bőrkeményedést?

A kemény bőr lereszelésének módja valójában teljesen attól függ, hogy hol végezzük el a műveletet. Ha a zuhany alatt szeretnénk elvégezni a szokásos szépségápolási lépést, úgy nagy valószínűséggel akkor szabadulunk meg a kemény bőrtől, amikor vizes a lábunk. Hacsak nem olyan terméket használunk, amit kifejezetten erre a célra terveztek, vigyázzunk rá, hogy ne távolítsunk el túl sok bőrt, mivel ez túlzott igénybevételnek teszi ki lábainkat a járás során. Amennyiben akkor távolítjuk el a kemény bőrt, mikor száraz a lábunk, elektromos lábreszelő használata javasolt. A selymes, puha eredményért - melyet kevesebb erőfeszítéssel érhetünk el, mintha kézi lábreszelőt használnánk - próbáljuk ki a Scholl Velvet Smooth Talpreszelőt gyémántkristályokkal, mely mikro-csiszoló részecskéinek köszönhetően könnyedén eltávolítja a kemény bőrt.

  • Hetente reszeljük le a lábainkat

Igen, ez az állítás abszolút igaz. Sokkal jobb, ha kialakítunk egy lábápolási rutint, melynek keretében rendszeresen, és csak kicsit reszeljük le a lábainkat ahelyett, hogy egyszerre akarnánk megszabadulni a kemény bőrtől. A műveletet zuhanyozás vagy fürdés után érdemes megcsinálni, amikor tiszta a lábunk. Minden héten szakítsunk időt a kemény bőr eltávolítására, így szép, sima talpaink lesznek különösebb erőfeszítés nélkül.

  • Szüneteltessük a körömlakk viselését

Ha rendszeresen lakkozunk, időről időre szükséges lenne beiktatnunk egy-egy körömlakkmentes időszakot, hogy helyreálljon a körmök egészsége. Bár a körmöknek nem szükséges "lélegezniük", mert a véráram táplálja őket, nem tesz jót nekik, ha egyfolytában körömlakk borítja őket. Ha körmeink több, mint egy hónapig ki vannak lakkozva, majd a következő lábápolási rutin keretében eltávolítjuk a körömlakkot, elképzelhető, hogy fehér, durva foltokat fedezünk fel rajtuk. A jelenséget a köröm túlzott kiszáradásának hívják, mely kisebb területek hámlását okozhatja. Könnyen orvosolhatjuk viszont, ha legalább 3 hétig nem viselünk körömlakkot és hidratáló olajat, például Scholl Velvet Smooth Körömápoló olajat használunk a heti lábápolási rutin keretében.

  • A körmök helytelen levágása benőtt körmöket okozhat

Igen, ez is igaz. Ha helytelenül vágjuk le körmeinket, az bizony problémát okozhat. Mindig egyenesen vágjuk le a körmöket, majd óvatosan reszeljük simára az éles széleket. Soha ne engedjünk a kísértésnek, és ne vágjuk a körmök szélét görbére a körömvágó ollóval, mert itt kezdődhet a probléma - a köröm növekedése során a köröm oldala benőhet a bőrbe, ami fájdalmat és kényelmetlenséget okoz.

  • A reszelés és polírozás gyengítheti a körmöket

Nem feltétlenül. Inkább a technikánk, mintsem maga a cselekvés okozhat kárt. Ezért biztosra kell mennünk, hogy reszelési és polírozási technikánk nem befolyásolja a körmök egészségét. Mindig egy irányba reszeljük a körmöket - az oda-vissza reszelgetés gyengítheti a köröm széleit, ami hámlást és töredezettséget okozhat. Kerüljük a túlzásba vitt polírozást, mivel ez súrlódást és hőt generál, ezáltal gyengítheti a körmöket - néhány hetente egyszer bőven elég megtennünk. A professzionális otthoni lábápoláshoz próbáljuk ki a Scholl Velvet Smooth Elektromos Körömápoló Szettet, mely olyan gyengéden és hatékonyan formálja és fényesíti a körmöket, mintha csak pedikűröshöz mentünk volna.

  • A körömágybőr visszavágása káros lehet

Ez igaz, a szakértők kifejezetten ellene vannak ennek a gyakorlatnak. A kutikula akadályt képez, hogy megvédje a körmöket, ezért ha visszavágjuk, fennáll a veszélye, hogy elfertőződik, különösen, ha túl sokat vágunk le belőle. Továbbá amikor visszanő, kicsit lazának és pelyhesnek tűnhet, mely arra ösztönözhet minket, hogy lecsipkedjük, ami szintén fertőzéshez vezethet. Ha mindenképpen tenni szeretnénk ellene valamit, csak óvatosan toljuk vissza egy nedves vattába csavart pálcika segítségével.

  • A lábainkat is olyan gyakran hidratáljuk, mint az arcunkat

Tény - ha szép, sima és egészséges kinézetű lábfejeket szeretnénk, a napi hidratálás elengedhetetlen része a szépségápolási rutinnak. Használjunk speciális lábkrémet zuhanyzás vagy fürdés után, mely intenzív hidratáló összetevőket tartalmaz a kemény bőr ellen, és a krém bemasszírozása során koncentráljunk a problémás területekre, mint a sarkak és a lábak párnázott része.