Tippek a gyönyörű, egészséges lábakért

 

Ha eljön a nyár, mindannyian szeretünk nyitott szandált viselni, de sajnos lábaink a test olyan részei, amire a legkevésbé vigyázunk és nem mindig hozzák a legjobb formájukat. 


Amennyiben a bőrkeményedéseket nem távolítjuk el időben, a lábunkon lévő érzékeny bőr betöredezhet és még jobban ki lesz téve a bakteriális fertőzéseknek. Ezért jobb, ha a száraz, pikkelyes bőrt és a bőrkeményedéseket rendszeresen eltávolítjuk, amint feltűnnek.
Rendszeres pedikűr

A pedikűr jó kiindulási pont, de a gyönyörű és egészséges megjelenésért megfelelően kell ápolnunk lábainkat! A rendszeres lábápolás jó szokás - tegyünk meg olyan gyakran, amint csak lehet - de nem feltétlenül jelent egy drága kezelést a pedikűrszalonban - az otthoni pedikűrt ugyanolyan egyszerű elsajátítani és önmagunk kényeztetésének igencsak kellemes módja lehet. 

Kezdjük a körmökkel. Távolítsuk el a régi körömlakkot, majd vágjuk egyenesre a körmöket, használjunk körömvágó ollót a jó eredmény érdekében. 
Majd áztassuk be lábunkat egy lavór meleg vízbe. 
Ezzel felpuhítjuk a bőrt, hogy készen álljon a következő lépésre. A lábakat kb. 10-15 percig kell beáztatni, tehát nyugodtan dőljünk hátra, pihenjünk és élvezzük a "én" időt. A következő lépés, hogy eltávolítjuk az elhalt bőrt, amit különböző módon tehetünk meg. 

A Scholl Velvet Smooth Elektromos talpreszelő az egyik legegyszerűbb és legkönnyebb módszer, hiszen csak be kell kapcsolnunk a készüléket és a kemény bőrfelületen alkalmaznunk néhány másodpercig, és máris eltávolítottuk a bőrkeményedést. Az elektromos talpreszelő használata után öblítsük le lábainkat a lavórban. Adjunk néhány csepp Scholl Velvet Smooth lábfürdető terméket a vízhez, ami zöld kaviárt, tengeri szérumot és E-vitamint tartalmaz, hogy pihentető és tisztító lábfürdőt kapjunk. Használjunk bőrradírt, hogy eltávolítsuk az összes elhalt hámsejtet a lábakról. Mielőtt leöblítenénk és megszárítanánk lábainkat, használjunk sörtés kefét, például egy régi fogkefét, hogy alaposan lesúrolhassunk minden szennyeződést a körmeinkről. Ezt követően ismételten öblítsük le lábainkat, majd alaposan szárítsuk meg őket. 

Legtöbbünk számára a következő lépés a lábápolás legjobb része! Masszírozzuk meg lábainkat zsíros, hidratáló krémmel -, nemcsak jó érzés, hanem javítja a vérkeringést is. A Scholl Velvet Smooth Nappali krém Hydramin-t, Daymoist-ot, A- és B vitamint, valamint Omega 6-ot tartalmaz és különleges összetételével egész nap hidratálja lábainkat. Használjuk a krémet bármikor a hét folyamán - csakúgy, mint a pedikűr részeként - ha akad némi időnk vagy amennyiben lábaink törődést igényelnek. A krém 60 másodperc alatt felszívódik, továbbá nem zsíros, így nagyszerű a mindennapos használathoz. 
Végezetül vegyünk fel zoknit, hogy lábaikat melegen tartsuk és lehetővé tegyük, hogy a hidratáló krém beivódhasson a bőrbe. Lábaink most már puhák és selymesek. A legjobb módszer, hogy ilyen állapotban tartsuk őket, ha olyan gyakran pedikűrözünk, amilyen gyakran csak lehetséges.