MEGKÖNNYEBBÜLÉS A FÁRADT LÁBAKNAK

A nap végére megfáradt, nehéz lábak az íróasztalnál ülés vagy a hosszabb ideig történő állás eredményei. Ismerje meg, miként kerülheti el a fáradtságot.

Miért nehezülnek, fáradnak el lábaink?

A nehéz vagy fájdalmas láb érzését elsősorban keringési problémák okozzák. A mozgáshiány és a megnövekedett testsúly hatására a vér pangani kezdhet a végtagokban. Ezért lassíthatja a keringést a lábakban, ha hosszú ideig ülünk mindenféle izomtevékenység nélkül. Különösen az olyan területeken, mint a lábfej és a bokák.

Mi történik a vénáinkban?

A vénák feladata, hogy a vért visszavezessék szívünkbe. Ezért vannak bennük szelepek, amik lehetővé teszik, hogy a vér felfelé áramoljon, de megakadályozzák annak lefelé folyását. Ha ezek a szelepek nem működnek megfelelően, az a lábak duzzadtságát és nehézségét okozhatja.

Hogyan biztosíthatok enyhülést fáradt lábaimnak?

Kerüljön minden olyan dolgot, ami hátráltatja a visszafelé áramló vért, mint például a hosszas ülés, a túl szoros ruházat, a nagyon forró fürdő vagy a meleg gyantázás. Ezzel szemben a sétálás, úszás és kerékpározás a javasolt tevékenységek a vérkeringés javítására. Éjszaka a legjobb kissé megemelt lábakkal aludni, és a lehető leggyakrabban kinyújtóztatni azokat.