Jaj ne, letört a körmöm!

 

Mindannyiunkkal megeshet, hogy letörik a körmünk, ami általában azelőtt történik, hogy épp elindulnánk valahova, ahol kifogástalan körmökkel szeretnénk megjelenni. Ez különösen bosszantó lehet, ha igényesek vagyunk a körömápolásra, és valóban erőfeszítéseket teszünk azért, hogy körmeink kifogástalanul nézzenek ki. Ha egy beszakadt, vagy letört körmöt magára hagyunk, jobban ki lesz téve a további sérüléseknek, melyek igen fájdalmasak lehetnek. Íme, néhány gyors és egyszerű megoldás letört körmök ellen...

Ragasszuk le
Ha épp azelőtt manikűröztünk, hogy elindulnánk otthonról, majd letörik az egyik körmünk, ne essünk kétségbe, ez még nem jelenti a világ végét. Átmeneti megoldásként próbáljuk meg visszaragasztani a körmöt egy darab átlátszó ragasztószalag segítségével. Válasszunk olyan ragasztószalagot, melyet az ajándékok becsomagolásához használunk és könnyen eltávolítható a későbbiekben. Használjunk körömvágó ollót vagy kisméretű ollót, és vágjuk méretre a celluxot - legyen kicsit nagyobb, mint a leszakadt köröm - majd óvatosan ragasszuk a körömre; ez nem takarja el a manikűrt, de megakadályozza a köröm beleakadását a ruházatba.

Vágjuk le
Amennyiben a letört köröm túlságosan sérült ahhoz, hogy korrigáljuk a hibát, a legjobb megoldás, ha levágjuk és átalakítjuk a formáját. Használjunk körömcsipeszt vagy körömvágó ollót az éles vagy egyenetlen élek levágásához, mellyel megelőzhetjük a további károsodásukat. Ezután alkalmazzuk a Scholl Velvet Smooth Elektromos Körömápoló Szettet, mellyel erőfeszítés nélkül új formát adhatunk körmeinknek. Használjuk a mellékelt körömreszelőt és finoman reszeljük simára a durva éleket. Mindaddig, amíg a köröm nem tört túlságosan rövidre, reszeljük azonos formára, így nem üt el a többi körömtől.