Kelléklista otthoni pedikűrhöz a sima, gyönyörű és nyári szezonra kész lábakért

 

A nyár közeledtével (néhányunknál már itt is van!) itt a remek alkalom, hogy pedikűrözzünk és ápolt lábaink legyenek a szezonra. Amint a nap előbújik, valószínűleg azonnal elő akarjuk kapni kedvenc nyitott orrú szandálunkat, hogy kimehessünk a szabadba és egy jót sétálhassunk a parkban, vagy a strandon töltsünk egy napot a barátaink társaságában, anélkül, hogy aggódnunk kellene lábaink kinézete miatt.

De hogyan kezdjünk hozzá?

Mielőtt neki kezdenénk, össze kell gyűjtenünk az összes eszközt és kelléket. 
Ezekre lesz szükségünk: 
• Egy lavór meleg víz 
• Körömcsipesz 
• Körömreszelő 
• Scholl Velvet Smooth Elektromos Talpreszelő 
• A bőrünk keménységének megfelelő Scholl Elektromos Talpreszelő rotációs fej 
o Extra keménységű a nagyon kemény bőrhöz 
o Normál keménységű a normál kemény bőrhöz 
o Soft Touch a selymesen puha végeredményért 
• Scholl Velvet Smooth intenzív szérum 
• Körömlakk - világos alap- és fedőréteg, valamint az általunk választott szín, továbbá masszázshoz való krém

Gyönyörű lábak pár lépésben

1.Kezdjük a régi körömlakk eltávolításával, illetve lábunk meleg vízbe való áztatásával kb. fél órán keresztül. Egy kis luxusérzet érdekében adjunk a vízhez egy kevés Velvet Smooth lábfürdető terméket, mely zöld kaviárt, tenger szérumot és E-vitamint tartalmaz, majd adjunk magunknak időt és dőljünk hátra pihenni. Hagyjuk, hogy a meleg víz megtisztítsa lábainkat, valamint felpuhítsa körmeinket és a körömágybőrt, ez jól jöhet majd, amikor később kifestenénk a lábujjainkat! 

2. Vágjuk le lábkörmeinket egy körömcsipesz segítségével, majd használjuk a körömreszelőt, hogy olyanra formálhassuk őket, ahogyan nekünk tetszik - ne felejtsünk el minden éles sarkat lereszelni. Kerüljük a körmök kerekre vágását, mivel ez elősegítheti a benőtt körmöket. Ha van egy kis időnk, és szeretnénk némi extra törődést csempészni a pedikűrbe, itt a kiváló alkalom arra, hogy egy pálcika segítségével óvatosan visszatoljuk a körömágyat, és némi olajat dörzsöljünk a bőrbe. 

3. Ezt követően ellenőrizzük, hogy lábaink teljesen szárazak-e, és vegyük elő a Scholl Velvet Smooth Elektromos Talpreszelő készüléket. Könnyen használható: csak kapcsoljuk be és húzzuk végig a forgófejet a száraz bőrfelületen, ezzel biztosítjuk a bőrkeményedés szelíd és könnyű eltávolítását, anélkül, hogy károsítanánk a bőr ép rétegeit. 

4. Ha végeztünk, használjunk dörzskefét, hogy eltávolítsuk az összes elhalt hámsejtet - öblítsük le lábainkat egy kis vízzel a dörzsölés után. 

5. Szárítsuk meg őket még egyszer, majd masszírozzunk gazdag, tápláló krémet a bőrbe. Töröljük át körmeinket körömlakklemosóval, mivel a krém megakadályozhatja a körömlakk tapadását, majd kenjük fel az alapréteget, hogy készen álljunk egy szép színes lakk és az azt követő fedőréteg felvitelére. 

Lábaink most már készen állnak a nyári programokra, és ha még ennél is több időnk van, vessünk egy pillantást a Scholl lábápolási programjára/rutinjára, ahol részletesebb információkat találunk.