Halpedikűr

 

A halpedikűr egy hámlasztó kezelés a lábaknak, amit halak végeznek speciális tartályokban. Furcsának hangozhat, de érdemes kipróbálni.

Hallott már róla?

Ami évek óta széles körben elterjedt gyakorlat Törökországban és a Közel-Keleten, még csak most kezd népszerűvé válni Európában. A dolog úgy működik, hogy az ember egy kis halakkal teli dézsában áztatja a lábait körülbelül 20-30 percig, ami alatt a halak megeszik a körmök hámszegélyeit, a tyúkszemeket és bőrkeményedéseket, és megszabadítanak a száraz bőrtől.

Miféle halak ezek?

A Törökország középső részén található Kangal régióban őshonos Garra rufa halaknak adott becenév a doktorhal. Ezeknek a halaknak nincsenek fogaik, hanem apró szívó szájukat használják arra, hogy az algát vagy – esetünkben – a lábunkon lévő bőrt megegyék.

 

Kellemetlen érzés?

Nem, ez egy természetes bőrradír és egyben mikromasszázs! Kezdetben csiklandozhat egy kissé, de amint az ember megszokja, egész kellemes érzés.

Biztonságos? 

A fertőzés általános kockázata valószínűleg csekély, ha a kezelőhelyen jó a higiénés színvonal. Erősen ajánljuk, hogy csak megfelelő engedélyekkel rendelkező kezelőhelyeket látogasson. Nem ajánlott ez a kezelés azoknak a személyeknek, akiknek vágások, fertőzések, vízhólyagok és lábszemölcsök vannak a lábaikon, illetve akiknek diabéteszes lábtüneteik vannak.