Velvet Smooth™ Express Pedi FAQ

FAQs

1. Mi okozza a száraz bőrt és a bőrkeményedéseket?

A lábainkon jutunk el nap mint nap oda, ahova szeretnék. Ennek ellenére gyakran nem fordítunk rájuk elég figyelmet. A vastag bőr a talpunkon hamar kiszárad, megkeményedik és rideggé válik a nyomástól, az intenzív igénybevételtől, vagy ha túl szűk cipőt hordunk. A nyomás- és töréspontokon a szervezetünk túlzott mennyiségű új bőrsejtet telepít, ezáltal ezek a területek hamar kérgesednek, és egy valószerűtlen sárga színt vesznek fel.

2. Mik a száraz bőr és a bőrkeményedés/kérgesedés következményei?

Ha a bőrkeményedéseket/kérgesedést nem távolítjuk el, a lábon az érzékeny bőr felszakadhat, és sebezhetővé teszi azt a fertőzésekkel szemben. Bőrgyulladás és gombás fertőzések léphetnek fel. A száraz, pikkelyes bőrt és a bőrkeményedéseket ezért rendszeresen el kell távolítani.

3. Mitől különleges a Scholl új Velvet Smooth™ Elektromos Talpreszelője Gyémántkristályokkal*?

A cserélhető forgófejjel készült Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő egy ergonomikus módszert kínál a nem kívánt kemény bőr eltávolítására még a kis felületű, nehezen elérhető helyeken is. A forgófej mikroszemcséi könnyen és lágyan, az ép bőrrétegek kímélésével távolítják el a bőrkeményedéseket. *A gyártás során felhasznált gyémánt mennyisége: a hengerfej gyártásához felhasznált szilikon karbid 1% -a. 

4. Mik az Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő előnyei a kézi eltávolításhoz képest?

Az új gyémántkristályokkal ellátott* Scholl Velvet Smooth™ elektromos talpreszelővel a bőrkeményedések eltávolítása gyors és egyszerű. Ezenfelül kevesebb erőfeszítést is igényel a használata, mintha egy hagyományos reszelővel próbálkoznánk. *A gyártás során felhasznált gyémánt mennyisége: a hengerfej gyártásához felhasznált szilikon karbid 1% -a.

5. Mi változott meg a Scholl Velvet Smooth™ talpreszelő készüléken?

Az új Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő forgófeje finoman csiszolt gyémántrészecskékkel* készül, amitől hatékonyabbá válik a bőrkeményedések eltávolítása. A cserélhető forgófejek választéka kibővült, így mindenki kiválaszthatja a számára kívánatos szemcseméretet a bőrkeményedés vastagságától függően. *A gyártás során felhasznált gyémánt mennyisége: a hengerfej gyártásához felhasznált szilikon karbid 1% -a.

6. Használható a Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő a kézen található bőrkeményedések eltávolítására?

Igen, a készülék használható a kéz belső felületein található megkérgesedett bőr elsimítására is. 

7. Hogyan működik a Scholl Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő Gyémántkristályokkal?

A Scholl Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő forgófejének mikroszemcséi biztosítják a bőrkeményedések könnyű és gyengéd eltávolítását anélkül, hogy a bőr ép rétegeiben kárt okoznának. A cserélhető új forgófejek más-más szemcsemérettel választhatóak az eltérő vastagságú bőrkeményedések eltávolítására.

8. Mire szolgálnak a gyémántkristályok a cserélhető forgófejeken?

A gyémántkristályok alkalmazása a szépség- és kozmetikaiparban nem új. A “hámozó” hatásuk jól ismert a legmagasabb szintű kozmetikai kezelésekben. A gyémánt a világ legkeményebb anyagainak egyike. Az új Velvet Smooth™ cserefejeinek részeként a gyémántkristályok nem csupán a Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő hatékonyságát javítják, hanem egy jóval hatékonyabb módszerét is kínálják a bőrkeményedések eltávolításának. 

9. Szükséges tapasztalat a bőrkeményedések eltávolításához?

Nem, a termék használata egyszerű és biztonságos. Még a kezdőknek is lehetővé teszi a bőrkeményedések gyengéd, mégis alapos eltávolítását.

10. Jár-e bármilyen veszéllyel a bőrkeményedés eltávolítása az Velvet Smooth elektromos talpreszelővel?

Nem jár, az egyszerű használat és a beépített biztonsági mechanizmus nemcsak gyengéd és alapos, hanem biztonságos eltávolítását teszi lehetővé a bőrkeményedéseknek. Arra viszont figyeljünk, hogy a Velvet Smooth elektromos talpreszelőt ne használjuk sérült vagy irritált bőr kezelésére. Ha bármilyen panasz vagy bőrirritáció lép fel, a kezelést azonnal fel kell függeszteni.

11. Mennyire gyakran használható a Scholl Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő, és mennyi ideig tartson egy kezelés?

A Scholl Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő annyiszor használható, ahányszor a vásárló kedve tartja, és ameddig a kezelt láb puhává nem válik, vagyis megszabadul a felesleges bőrkeményedésektől. Az időtartam függhet a kezelt probléma súlyától, hogy az illető talpa mekkora terhelésnek van nap-mint-nap kitéve, illetve attól, hogy mennyire hord szűk cipőt.

12. Miért van három különböző forgófej? Mikor kell fejet cserélnem?

A Velvet Smooth™ talpreszelő három különböző erősségű forgófejet kínál: egy extra keményet, egy normális keménységűt, és egy finom keménységűt. Használatukat a kezelni kívánt bőrkeményedés vastagsága szerint válasszuk meg. A normál és extra keménységű forgófejek ajánlottak a nehezebb esetekhez. Az extra keménységű forgófej különösen megfelel a vastag és makacs bőrkeményedések eltávolítására. A normál keménységű forgófej is megfelel a bőrkeményedések gyengéd eltávolítására. A vegyes csomag egy extra keménységű és egy Soft Touch forgófejet tartalmaz. Az extra keménységű forgófej hatékonyan távolítja el a vastag és makacs bőrkeményedéseket, míg a Soft Touch forgófej elvégzi a kezelés utolsó simításait a tökéletes eredményért. 

13. Kell-e áztatnom a lábamat a kezelés előtt, mi a legjobb felkészülés a bőrkeményedés eltávolításara?

Nem, lábáztatás nem ajánlott a Scholl Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő használata előtt. Ha a bőrkeményedés megpuhul és megduzzad az áztatás során, előfordulhat, hogy nem lehet teljesen eltávolítani. A felesleges keményedést legjobban száraz bőrön lehet eltávolítani. Semmilyen előkészület nem szükséges.

14. Az új Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő készülékem használat közben megáll. Mit csináljak ilyenkor?

Ha túl sok nyomást alkalmaz, a készülék automatikusan kikapcsol. Ez egy beépített biztonsági mechanizmus, ami az Ön bőrét védi, és elejét veszi annak, hogy egyszerre túl sok bőr legyen eltávolítva. Próbáljon kisebb nyomást alkalmazni, és egyenletes mozdulatokkal mozgassa a készüléket a megkeményedett bőrfelületen. 

15. Sajnos a bőrkeményedéseim nagyon vastagok, és a Velvet Smooth™ elektromos talpreszelővel a kezelésük nagyon sok időt vesz igénybe. Mit tehetek ilyenkor?

A Scholl Velvet Smooth™ elektromos talpreszelője mindenfajta bőrkeményedés eltávolítására kínál alkalmas cserefejet. Az extra keménységű forgófej gyémántrészecskékkel van feltöltve, így különösen alkalmas a vastag bőrkeményedések gyengéd, mégis megbízható eltávolítására. Korábban a forgófejek csak egyféle keménységben voltak kaphatóak. A három különböző keménységű forgófej azonban már lehetővé teszi a nehezebb esetek kezelését is.

16. Már van egy Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő készülékem. Ebben is használhatok új gyémánkristályos cserefejet?

Természetesen, a korábban vásárolt Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő készülékek forgófeje is cserélhető az új gyémántszemcsés és választható keménységű cserefejekre. 

17. Mi a legalkalmasabb napszak a bőrkeményedések eltávolítására?

A nagy terhelés, vagy a nem megfelelő lábbeli viselése olyan nyomás alá veszi a talpat, hogy az emiatt fokozódó sejtképződés bőrkeményedéshez vezet. A következmények csúnya bőrdarabok és fájdalmasan vastagodó bőrkeményedések. Ezek ellen kb. egy éves és rendszeres kezelést ajánlunk. Hogy melyik napszakban tud a kezelésekre időt szakítani, az Önön múlik. 

18. Hogyan használjam az Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő készüléket?

Gyengéden mozgassa a készüléket a kezelni kívánt bőrfelületen. Kis, vagy közepes erősségű nyomást alkalmazzon. Ne használja a készüléket felszakadt vagy vérző bőrön. 

19. Hogyan tartsam a Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő készülék helyesen a kezemben?

Az egyik kezével fogja meg a készüléket a markolatnál, és mozgassa finoman a kezelni kívánt bőrfelületen.

20. Bizonyos számú használat után cserélnem kell a forgófejet? Honnan tudhatom, hogy a forgófej cserére szorul?

A forgófejet akkor kell cserélni, ha elhasználódott. Ennek az ideje attól függ, milyen gyakran és intenzíven használja a kezelések során. Egy elhasznált forgófej már nem távolítja el olyan alaposan a bőrkeményedéseket, hiszen a csiszolószemcsék már nincsenek benne jelen teljes méretben. Általános szabály, ha a készülék könnyebbnek tűnik, akkor a csiszolószemcsék elkoptak, és cserefejre van szükség. - 

21. Szükség van-e az Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő készülék különleges tisztítására használat után?

A forgófej megtisztításához először vegyük azt ki a készülékből, és öblítsük le folyóvízzel. Ezután tisztítsuk meg a készüléket egy nedves ruhadarabbal. Töröljük meg a készüléket és a forgófejet egy tiszta és száraz ruhadarabbal, és ezután helyezzük vissza a fejet.

22. Hogyan szabaduljak meg az elhasznált forgófejektől?

Az elhasznált forgófej kidobására nincsenek különleges szabályok. A helyi hulladéktároló konténerekbe nyugodtan kidobhatóak.

23. Miért lehet szükségem további gondos ápolásra a Scholl Velvet Smooth™ elektromos talpreszelő készülék használata után?

A felesleges bőrkeményedések eltávolítása után a gondos ápolás meghosszabítja a lábak kívánt bársonyosan puha állapotát. A lábak lehető legjobb ápolása érdekében ajánlott a kezelés után azokat megtisztítani egy kényeztető Scholl Velvet Smooth™ lábfürdőben. Ez az utókezelés eltávolítja a maradék hámot a bőréről, és minőségi összetevőivel egyben ápolja is az Ön lábait. A legjobb hatásért ajánljuk még a School Velvet Smooth termékcsalád Intenzív szérum használatát a fürdő után. A szérum intenzív hidratáló összetevőket juttat a bőrre: pentavitint, zöld kaviárt, és hialuronsavat.

24. Miért van szüksége a lábaimnak különleges figyelemre és speciális lábápoló krémre?

A lábainkon jutunk el nap mint nap oda, ahova szeretnék. Ennek ellenére gyakran nem fordítunk rájuk elég figyelmet. Az eltérő szerkezetük miatt nagy különbség van a kezeinken és a lábainkon található bőrrétegek között. A kezünk belső felületén és a lábunkon található bőr kb. tízszer vastagabb, mint a testünk többi részén, ezért ezek a felületeknek az ápolása különleges figyelmet igényel. 

25. Milyen előnyöket kínál a School Velvet Smooth™ lábápolási termékcsaládja?

A Scholl Velvet Smooth™ lábápolási termékcsalád kiváló minőségi összetevői által olyan professzionális szintű otthoni lábápolást kínál, ami teljes összehangban van az Ön egyéni igényeivel. 

26. Mitől olyan különleges a Scholl Velvet Smooth™ lábápolási termékskálája?

A School Velvet Smooth™ lábápolási termékei olyan nagyon különleges hatóanyagokat tartalmaznak, amiket eddig még nem használtak a lábápolásban. Ilyenek az un. zöld kaviár, az A+E vitamin, az Omega-6 nevű zsírsav, hialuronsav, mandulaolaj. Ezek olyan összetevők, amelyek más prémium kategóriájú bőrápolási termékeknél már jól ismertek. 

27. Az összes terméket egyszerre kell használnom a legjobb eredmény érdekében, vagy elegendő ha például csak a Velvet Smooth™ intenzív szérum hidratáló krémet használom?

A termékek szabadon kombinálhatóak egy olyan lábápolási rutin kialakításánál, ami teljesen megfelel az egyén igényeinek. A Scholl Velvet Smooth™ termékcsalád tagjai mindenkinek megoldást jelentenek függetlenül attól, hogy az illető mindennapos vagy csak hétvégi használatban gondolkodik. Az otthoni professzionális lábápolási rutin (elektromos talpreszelés + az intenzív szérum) elsősorban azok számára készült, akiknek kevés a lábápolásra ráfordítható idejük a sűrű napi programjuk mellett. Bővebb információ az ápolási rutinokról még ezen az oldalon található: www.scholl.hu